Gentse Feesten

Wie in Gent de naam Trefpunt hoort, denkt onmiddellijk aan de Gentse Feesten. Het is dan ook de bakermat van de moderne Gentse Feesten, dé plek waar in 1970 Walter de Buck startte met de heropleving van de Gentse Feesten en volkse optredens begon te organiseren op een paar bierbakken.

Trekpleister voor muziek en cultuur

Trefpunt is sindsdien een waar cultuurcentrum geworden. Een plek waar iedereen welkom is om te genieten van muziek, kunst en cultuur. Een plek waar zeven dagen op zeven iets te beleven valt. Zo is Trefpunt Café een plek waar elke maandag concerten zijn en waar spontaan jamsessies ontstaan en muziekliefhebbers op zondag gezellig wat plaatjes komen opleggen.

In Trefpunt Concertzaal zijn er op donderdag en vrijdag concerten met zowel beginnende bands als gevestigde waarden. Artiesten die al aan bod kwamen: Whitney, PriestsBazart, Faces on TV, YukoTamino en veel veel meer. Ook organiseren we verschillende projecten zoals Winter GHOST, Gentse HeldenArtist in Residence, etc.. en spelen we een belangrijke rol in het samenwerkingsverband Rond St-Jacobs. Het hoogtepunt van het jaar blijft natuurlijk het mooiste festival van Europa, de Gentse Feesten.

Trefpunt Festival

Ook de Gentse Feesten zijn sindsdien grondig veranderd. Winst primeert vaak boven artistieke waarde en dat is een evolutie die wij vol overgave proberen tegen te gaan. Zo organiseren wij tijdens het stadsfestival nog steeds op acht verschillende locaties (Walter de Buckplein, Baudelohof, KANTL…) optredens, lezingen, debatten, dansworkshops, jamsessies en veel meer. Op die manier proberen we toch wat weerwerk te bieden in een wereld waar alles steeds meer om geld draait en waar kunst en cultuur vaak van ondergeschikt belang zijn. Wij vinden net het tegenovergestelde en geloven dat kunst de wereld kan redden en mensen net de ogen kan doen openen.

Kom dus gerust eens langs voor een optreden, een pint en een goede babbel.