WOE 26 FEB

Short Cut Cine Ghent #1

Een selectie internationale kortfilms, zowel fictiefilms als animatiefilms, documentaires en non-narratieve films op groot scherm.

CONCERTZAAL // 20u00
ADK: € 4

FACEBOOK

DON 27 FEB

Walther EP Release

Walther is de Gentse Indie band rond Hannes Walther Cuyvers die vol eigenheid met pakkende songs doordrenkt van meerstemmigheid en Nick Drake geïnspireerde gitaren zich weet te onderscheiden van de rest.

Ze stellen met trots hun eerste EP voor in de Trefpunt concertzaal!

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 6


FACEBOOK

VRIJ 28 FEB

TABLAO FLAMENCO

Met Federico Ordoñez (dans), Esteban Murillo (zang) en Anthony El Carru (gitaar).

CONCERTZAAL // 20u30
ADK: € 12

FACEBOOK

MA 2 MRT

Noa Lee

NOA LEE is een indie-pop band onder de leiding van songwriter/zangeres/
pianiste Nina Kortekaas. Ondersteund door Robbe Broeckx op drums en Lennart Heyndels op bas, brengt ze met veel gevoel dromerige melodieën en originele ritmes.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

VRIJ 6 MRT

Tenorin – EP Release

Tenorin is een waanzinnig avontuur. Vette grooves, zwoele solo’s en poëtische Nederlandstalige teksten nemen je mee op een trip die aan de ribben blijft plakken. Deze zomer stonden ze nog op Dranouter Festival en wonnen de Poppunt prijs in de finale van de Nekka-wedstrijd. Nu komen ze als kwartet met een eerste EP naar buiten.

CONCERTZAAL // 20u00
ADK: € 5

FACEBOOK

MA 9 MRT

The Rolls

The Rolls spelen eigen composities met songteksten opgebouwd uit quotes en gedichten van Charles Bukowski en vissen muzikaal in dezelfde vijver als de bluesy JJ Cale.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

ZAT 14 MRT

Free your mind – Trefpunt open house

Trefpunt zet de deuren open!

Verschillende mini live-acts, kortfilms, art performances, muziek, DJ’S, installaties, dans, … eisen hun plek op.

Duik zelf in de de werking van Trefpunt of sluit elk uur aan bij de rondleiding mét gids.

Met: Gift Of Blankets, Bright Light Sessions, Serdi Beatbox, Tapdans, Short Cut Ciné, B-Road Bastards, Orkidea Dabke en vele anderen.

CAFE // 16u00
VVK: € 7
ADK: € 10

FACEBOOK

tickets
MA 16 MRT

HELDER

Na 2 decennia en 3 albums als “one man band”, omringt duizendpoot Helder Deploige zich met best-kept-secret Lara Rosseel en duivel-doet-al Arne Leurentop om een akoestisch orkest neer te zetten waarbij je krijgt wat je ziet.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

VRIJ 20 MRT

Miava & We stood like kings

De ressurectie van Miava is een feit. De jongeheren uit Lichtervelde zijn terug, en sterker dan ooit. Met hun stevige instrumentale postrock/stoner staan ze gekend om hun harde riffs die worden ingeleid door hemels cleane melodieën.

We Stood like Kings verdiept zich sinds 2011 in schatten uit de filmgeschiedenis, die ze live voorzien van tegelijk intense en breekbare post-rock.

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 9
ADK: € 12

FACEBOOK

tickets
ZAT 21 MRT

ROOTMAN J & THE ZIONYOUTH CREW

Hij brengt een krachtige sound, met aandacht voor zowel Afrikaanse rootsreggae en ska, als moderne new reggae met dubinvloeden. Het doel van Rootman J. & the Zionyouth Crew blijft mensen samen brengen in One Love & Unity. De band ondersteunt zo ook een scholenproject in Afrika.

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 8
ADK: € 10

FACEBOOK

MA 23 MRT

Amber Haddad Quintet

Het Amber Haddad Quintet heeft zijn eigen manier gevonden om oriëntaalse muziek en mediterraanse muziek te combineren met behulp van hun eigen interpretatie en kennis.

Zij creëren nummers van onder andere Fayruz en andere Arabische zangers en componisten naar hun eigen hand, interpretatie en arrangementen. Samen met hun eigen composities die het karakter en eigenheid van de band duidelijk weergeven, ontstaat er een mooie balans tussen comfort en uitdaging.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

DON 26 MRT

LA JUNGLE & GREEN MILK FROM THE PLANET ORANGE

La Jungle is een techno/ kraut/ trance/ noise duo uit Mons.

Green Milk from the Planet Orange is een band uit Tokyo en combineert elementen van psychedelische rock, prog-rock en punk.

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 9
ADK: € 12

FACEBOOK

tickets
VRIJ 27 MRT

TABLAO FLAMENCO

Met: Antonio Segura (gitaar), José Ligero (zang) & Elena La Grulla (dans).

CONCERTZAAL // 20u00
ADK: € 12

FACEBOOK

ZAT 28 MRT

Grand Jubilee: 5 Years Of Brazzmatazz

5 jaar Brazzmatazz! Dat vraagt om een feestje! De band viert hun verjaardag graag met zo veel mogelijk mensen in de Trefpunt concertzaal!

 

CONCERTZAAL // 20u00


FACEBOOK

MA 30 MRT

BLUEBIRD

Met twee flitsende akoestische gitaren, een uit de jaren ‘60 weg gewandelde drum, een soulful zingende haardos en een mondharmonica op LSD, bestormen deze 21-jarige jongens elk podium dat op hun weg komt.

Verwacht een stomende set met diepe blues en 60’s rock sounds die worden voortgestuwd met een vleugje psychedelica, jazz en hard rock. Naast eigen werk brengen ze ook een paar traditionals op hun unieke manier.

 

CAFE // 20u30


FACEBOOK

VRIJ 3 APR

NNC: Dopelord + Haester

Traag, zwaar en massief. Drie woorden waarmee de Poolse band Dopelord omschreven kan worden. De fraaie duistere doom riffs zijn doorspekt met psychedelische elementen. Allemaal uiterst effectief en moddervet ten gehore gebracht. De invloeden van legendes als Black Sabbath zijn duidelijk te horen, maar als een band het dan zo weet te vertolken is dat alleen maar een compliment.

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 10
ADK: € 13

FACEBOOK

tickets
MA 6 APR

PEER

De energieke indie rock band uit Middelburg bracht vorig jaar het debuutalbum Laughing About It is Far More Exciting uit en presenteerde de plaat in een uitverkochte Paradiso bovenzaal. Dit alles is slechts het begin, nieuw materiaal is namelijk alweer onderweg. In Trefpunt stellen ze voor het eerst hun nieuwe EP voor! Stay tuned voor 2020!

CAFE // 20u30


FACEBOOK