MA 20 JAN

Brenda Corijn & Siebe Chau

Droom weg of dans mee op hun favoriete Braziliaanse samba’s en bossa nova, Afro-Portugese muziek en Argentijnse folklore. Verwacht je aan verrassende arrangementen en eigen nummers met de rijke, unieke stem van de Belgisch-Mozambikaanse, Brenda, en het gitaarspel van Siebe.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

VR 24 JAN

TK Russell

Congolese wonderboy Tk Russell is gespecialiseerd in funk, groove, soul, en vindt zijn inspiratie bij de grote performers van weleer. Hij wil zijn stempel drukken op de muziek van nu en mixt soukous, funk, techno en dancehall met zijn unieke sound. Weergaloos, onweerstaanbaar dansbaar en virtuoos. Een ras-performer, punt.

CONCERTZAAL // 21u00


FACEBOOK

MA 27 JAN

Jakbrol

Onder de pet van JAKBROL schuilt een alternatief Hip Hop-project dat zich bevindt tussen Travis Scott en Léo Ferré. Soms vulgair, soms als dichter, neemt de kunstenaar ons mee op verkenning in de dieptes van de menselijke ziel.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

VR 31 JAN

Tablao Flamenco

Met: Marisol Valderrama (dans), Esteban Murillo (zang) en Anthony El Carru (gitaar).

CONCERTZAAL // 20u30
ADK: € 12

FACEBOOK

ZAT 1 FEB

Kate Davis

Muzikaal wonderkind Kate Davis groeide op in de jazz scene. Ze deelde het podium met grootheden als Herbie Hancock, Ben Folds, Jeff Goldblum en Alison Krauss. Maar haar liefde voor indie bands à la Elliott Smith, Beach House en TV On The Radio bleef sluimeren.

Het resulteerde in een samenwerking met Sharon Van Etten, met wie ze samen de hit Seventeen schreef. Daarop volgde het binnenkort te verschijnen debuutalbum Trophy.

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 11
ADK: € 14

FACEBOOK

tickets
MA 3 FEB

PEOPLE IN HOUSES

Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (hadden die in Gent gewoond en had één van hen trompet gespeeld). Een valies vol bewogen vertelsels, gebracht op gitaar, resonator, mandoline, chromaharp, trompet, euphonium, mondharmonica, suitcase drum en Indisch harmonium.

 

 

CAFE // 20u30


FACEBOOK

ZAT 8 FEB

Azmari

Al sinds 2015 neemt Azmari je mee op een muzikale reis langs psychfunk, afrobeat, ethiojazz en dub. De zes-koppige band uit Brussel creëert een hypnotiserende sound die in staat is om je in trance te brengen. In samenwerking met Scratch+snuff.

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 9
ADK: € 12

FACEBOOK

tickets
ZON 9 FEB

Meester Brueghel, kom maar binnen

Theatermaker Herwig Deweerdt brengt de voorstelling “Meester Brueghel, kom maar binnen” samen met de virtuoze Hans Mortelmans op gitaar, ukelele en accordeon.

Zingend en vertellend kruipen ze in het werk van Brueghel en plukken ze uit de liederpracht van Wannes van de Velde.
Uitvergrote geschilderde details uit Brueghel ’s werken maken van de voorstelling ook visueel een feest.

Reservatie via info@trefpunt.be
Ticket te betalen aan de deur (10 euro)

CONCERTZAAL // 15u00
ADK: € 10

FACEBOOK

MA 10 FEB

Juno – Destination Unknown

Met haar project wil de zangeres Ingrid Weetjens akoestische geluiden versmelten met elektronische klanken. Ze zocht zowel inspiratie in jazz als indiepop en gaf haar muziek de naam “eclectic indie pop”.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

MA 17 FEB

Meskerem Mees
De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los.
 
Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.
CAFE // 20u30


FACEBOOK

DON 20 FEB

POP 1280 – Partisan

POP 1280 is een industrial punk band uit New York City bracht op 6 december hun nieuw album ‘Way Station’ uit op het Belgische label Weyrd Son Records.

Partisan brengt stevige postpunk waar melodie en dynamiek elkaar in balans houden. Stevige nummers met pakkende melodieën, een stuwende ritmesectie met soms atmosferische, soms bijtende gitaarpartijen.

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 9


FACEBOOK

tickets
MA 24 FEB

Yelemani trio

Yelemani Trio ontstond toen Moussa, Mathias & Giovanni besloten vanuit een gemeenschappelijke liefde voor Afrikaanse en geïmproviseerde muziek een groep te vormen. Hun muziek put uit verscheidene Burkinese tradities, maar ook uit Jazz, impro, rock, psychedelica en elektronische muziek.

Resultaat: een exotisch klankavontuur waar dialoog, creatie en positieve energie centraal staan.

CAFE // 20u30


FACEBOOK

WOE 26 FEB

Short Cut Cine Ghent #1

Een selectie internationale kortfilms, zowel fictiefilms als animatiefilms, documentaires en non-narratieve films op groot scherm.

CONCERTZAAL // 20u00
ADK: € 4

FACEBOOK

DON 27 FEB

Walther EP Release

Walther is de Gentse Indie band rond Hannes Walther Cuyvers die vol eigenheid met pakkende songs doordrenkt van meerstemmigheid en Nick Drake geïnspireerde gitaren zich weet te onderscheiden van de rest.

Ze stellen met trots hun eerste EP voor in de Trefpunt concertzaal!

CONCERTZAAL // 20u00
VVK: € 6


FACEBOOK

VRIJ 28 FEB

TABLAO FLAMENCO

Met Federico Ordoñez (dans), Esteban Murillo (zang) en Anthony El Carru (gitaar).

CONCERTZAAL // 20u30
ADK: € 12

FACEBOOK