Meewerken


TREFPUNT en de FEESTEN!  

vzw Trefpunt startte onder leiding van volkszanger Walter de Buck samen met enkele gelijkgezinden de vernieuwde Gentse Feesten in 1970 op het Sint-Jacobspleintje. Er kwamen enkele honderden sympathisanten en eigenzinnigaards op af. 50 jaar later is de Gentse Feesten door toedoen van Trefpunt verworden tot het grootste volksfeest van Europa met meer dan 1.800.000 bezoekers. Het centrum van de Feesten op het Walter de Buckplein is nog steeds in handen van Trefpunt, alsook het Baudelopark. Trefpunt wordt nog steeds beschouwd als de bakermat van de moderne Gentse Feesten. 


De Gentse Feesten 2024 vier je het best door te werken bij Trefpunt!

Gulder kunt daar deel van uitmaken.We zijn op zoek naar heel veel verschillende profielen. Van mensen die mee het decor voorzien van een nieuwe lik verf, personen die mee dat decor opbouwen en neerpoten in het Baudelopark of op ons plein. We zoeken daarnaast ook naar mensen voor in ons depot of als barmedewerker om de dorstigen te laven. 
Ontdek de verschillende vacatures en functies hier onder! Inschrijven kan je hier
Ter info de data:
  • 14 tot en met 19 juli: opbouw Gentse Feesten
  • 19 tem 28 juli: Gentse Feesten
  • 29 juli tem 1 augustus: afbouw Gentse Feesten 

Barteam 

Je staat in een team in één van de 14 bars van Trefpunt. Je zorgt voor een vlotte bediening van de klanten. We zijn op zoek naar een gemotiveerd team dat ook eens een tandje kan bijsteken als het nodig is.  Enkel tijdens de Gentse Feesten, zowel shifts in de namiddag als in de nacht. Ervaring is niet vereist maar wel een pluspunt. 

Bekerteam 

Je werkt overdag en zorgt dat alle bekers die ‘s nachts werden verzameld proper worden gemaakt (met behulp van een grote afwasstraat) en zorgt voor de herverdeling naar de bars. Indien je efficiënt werkt kan je aansluiten met een barshift. Enkel tijdens de Gentse Feesten, overdag.  

Team Technieken 

Je zorgt mee voor de op- en afbouw van de Gentse Feesten. Je plaats decorstukken, vijst een bar ineen of zet het hekkenwerk uit en zet op het einde alles weer mooi op elkaar. Werken in het technisch team vergt enige handigheid met materialen zoals boor- en schroefmachines, bouten en sleutels, wip- en afkortzagen. Geen ervaring meer wel ambitie om hier in te groeien, toon het ons in je motivatie en in het gesprek! Reeds een attest voor heftruck en/of hoogtewerker. Dubbele punten! Inzet tijdens op- en afbouw. Ideaal als je tijdens het festival een stapje wil zetten. Werken in dagregime met langere dagen naar het einde van de opbouw toe.  

Team Elektro

Voorziet de volledige bekabeling en elektrische installatie. Elektro vergt een basiskennis van elektriciteit, kablage en een logisch inzicht. Inzet tijdens de op- en afbouw en enkele plaatsen in de dagploeg tijdens de Gentse Feesten 

Depot 

Deze medewerkers overzien onze grote tijdelijke stockageruimte. Ze hebben een overzicht van alle materialen die binnen en buiten gaan en zien er op toe dat alles geordend en netjes blijft. Je ontvangt nieuwe medewerkers en weet wie je moet contacteren voor welk probleem. Af en toe word je naar de winkel gestuurd of zal je een was moeten insteken (geen paniek, we tonen je wel hoe). Je bent geordend, stipt en kan overzicht bewaren Een b-rijbewijs is een plus! Inzet over de hele periode met enkele dagen rust. 3 ploegenstelsel tijdens de Gentse Feesten. 

Deco medewerker 

Ons deco-team geeft ons bestaand decor een opfrissing en zorgt voor wat extra en nieuwe elementen in ons park of op ons plein. Je bent creatief ingesteld en kan goed overweg met verf en penseel. Hout kunnen bewerken is een pluspunt!  Je kan ook enkele dagen worden ingezet in april-mei-juni om alles op te frissen en bent aanwezig tijdens de op- en afbouw.  

Sfeerbeheer  

Als sfeerbeheerder zorg je er in team voor dat iedereen een leuke avond beleefd. Je helpt bezoekers die ehbo nodig hebben, bent een aanspreekpunt voor iedereen en helpt indien er zich problemen voordoen. Een klein conflict ga je niet uit de weg en probeer je op een rustige en goedlachse manier op te lossen. Daarbij ondersteun je ook het Rode Kruis en politie. Je blijft rustig in moeilijke omstandigheden maar bent tegelijk assertief genoeg om op mensen af te stappen. Je kan goed in team werken en bent er steeds voor elkaar. We zijn zowel op zoek naar verantwoordelijken als beginnende sfeerbeheerders. Dit jaar gaan we ook op zoek naar enkele mensen die de hele Gentse Feesten de toegang van de Backstage en de VIP ondersteunen. Je werkt tijdens de Gentse Feesten in een nachtregime.  Ook zijn we op zoek naar nachtwaker voor de op- en afbouw en tijdens de Gentse Feesten!

Licht en geluid

Voor het Walter de Buckplein zijn we specifiek op zoek naar iemand die gedurende de laatste uurtjes van de nacht (ongeveer 00u tot 05u) met de lichtjes wil komen spelen terwijl de dj de bezoekers aan het dansen krijgt. Ervaring is vereist. Ervaring in licht en/of geluid en je eerste stapjes aan het zetten als technieker? We zoeken nog studenten ter ondersteuning van ons ervaren team Licht en Geluidstechniekers. 

Commmunicatie

Je ontvangt tijdens de Gentse Feesten verschillende sponsors en VIP-groepen. Je maakt ze het naar hun zin maar ziet er tegelijk op toe dat de timing gevolgd wordt. Als eerste aanspreekpunt communiceer je ook met de eigen collega’s om alles goed te laten verlopen  Je bent goed georganiseerd, hebt een vlotte babbel en stipt.  Je bent beschikbaar tijdens de Gentse Feesten  Ook zijn we nog op zoek naar foto- en videografen voor tijdens de Gentse Feesten!

Hospitality

Om de communicatie van Trefpunt tijdens de Gentse Feesten vlot te laten verlopen zijn we op zoek naar een verantwoordelijke. Je maakt planningen op op basis van de programmatie en sponsorcontracten. Je werkt samen met onze fotografen, schrijvers en videografen. Een basis aan grafische achtergrond is welkom. Je bent vrij in juni en juli   

Trefpunt zoekt u heel het jaar door (m,v,x)


Trefpunt is een muziek en kunstencentrum, de bakermat van de Gentse Feesten, een cultuurhuis pur sang. Voor ons gezellige café en de concertaal, waar voorstellingen, concerten, schaakavonden, feesten... doorgaan zoekt Trefpunt altijd volk die iets willen doen. Een idee, een plan, op zoek naar een stageplek communicatie? Mail naar info@trefpunt.be